Wtorkowy Kubełek to jedna z najbardziej wyczekiwanych promocji w KFC, a powrót kubełka w lutym staje się już powoli zimową tradycją marki. Za każdym razem, gdy tylko Wtorkowy Kubełek pojawia się w KFC, cieszy się ogromną popularnością. Jego sława jest tak wielka, że od razu po zakończeniu promocji fani KFC pytają w mediach społecznościowych marki, kiedy rozpocznie się jego kolejna edycja. Przez te kilka tygodni trwania akcji, wtorek staje się w tym czasie najlepszym dniem tygodnia na idealny wypad z przyjaciółmi po szkole czy pracy i wspólne spędzenie czasu przy pysznym kubełku pełnym soczystych porcji kurczaka.
Wtorkowy Kubełek to zdecydowanie bardzo atrakcyjna cenowo propozycja. Marka z myślą o miłośnikach złocistego i pysznego kurczaka zaproponowała bardzo przyjazną finansowo okazję, dzięki której więcej osób będzie mogło sobie pozwolić na rozsmakowanie się flagowym produktem KFC. We Wtorkowym Kubełku za jedyne 19,95 zł dostaniemy aż 14 kawałków złocistego i soczystego kurczaka KFC, w tym 8 Strips, 4 Hot Wings oraz 2 kawałki kurczaka Kentucky.
Unikalny smak i polskie produkty
Kubełki KFC, które w ubiegłym roku obchodziły swoje 65. urodziny, są najbardziej charakterystyczną pozycją w menu restauracji. Chociaż wielu próbowało odtworzyć smak panierki KFC, oryginał jest tylko jeden. Nie powinno to dziwić bowiem niepowtarzalna receptura pysznego kurczaka KFC została stworzona przez założyciela restauracji KFC – Colonela Harlanda Sandersa i od 1940 roku pozostaje sekretem. Oryginalny przepis strzeżony jest w specjalnym sejfie w Louisville w stanie Kentucky. Jedyne, co do tej pory wiemy to fakt, iż w skład panierki wchodzi 11 ziół i przypraw, a dwie z nich to pieprz i sól. Z uwagi na konieczność ujawnienia receptury, która od 80 lat pozostaje niezmienna, przepis na panierkę nie został nigdy opatentowany. W 1957 roku po raz pierwszy kawałki kurczaka KFC zostały sprzedane właśnie w kubełku i do dziś jest on wiernym towarzyszem wszelkich okazji smakowania jedzenia z najbliższymi.
Chociaż potrawy KFC mają rodowód w dalekiej Luizjanie, to zdecydowana większość składników pochodzi z Polski, ponieważ priorytetem dla marki jest świeżość i wysoka jakość serwowanych dań.
Tegoroczna promocja Wtorkowego Kubełka rozpocznie się 28 lutego i potrwa aż do 4 kwietnia. Będzie dostępna tylko w opcji do zamówienia na miejscu w restauracjach.
Biuro Prasowe KFC, Weber Shandwick
kilo panierki i wielkie wow. Ale macaronie rozgrzewające które jest tak zimne, że nie idzie tego jeść.