Takie właśnie doznania zapewniło nam wczoraj Sołectwo Dziwna przy współpracy z Klubem 8 Batalionu Saperow MW w Dziwnowie, podczas warsztatów bombkowo- pierogowych. Było to wielopokoleniowe spotkanie mieszkańców, gdzie powstały piękne ozdoby na sołecką „Jodłę Dziwną”, oraz ogromne ilości przepysznych pierogów, nie mogło zabraknąć słodkiego poczęstunku i spontanicznych dziecięcych występów. Dziekujemy bardzo każdemu kto dołożył swoją cegiełkę do organizacji tego wydarzenia, mamy nadzieję że stanie się ono naszą tradycją.
Karolina Madońska
Amur biały. "Chociaż karp kojarzy nam się z wigilią, to nie wszyscy przepadają za zapachem i smakiem tej ryby. Mamy dla nich rozwiązanie, a mianowicie przygotowanie na uroczystą kolację kuzyna karpia — amura białego, który jest nie tylko smaczny i ma mało ości, ale odznacza się też wysoką zawartością składników odżywczych."
Warsztaty bombkowo- pierogowe-karpiowe