ikamien.pl • Sobota [10.01.2015, 11:17:02] • Kamień Pomorski
UTW zakończył I semestr

fot. Organizator
Uniwersytet Trzeciego Wieku w Kamieniu Pomorskim zamknął I semestr działalności w 2014/2015, spotkaniem w Piekarni pana Wiesława Żelka. W ramach wykładu pt. „Smaki chleba” słuchacze mieli możliwość zapoznania się z produkcją wyrobów cukierniczych i różnorakiego pieczywa, które produkowane są w Zakładzie. Sam właściciel oprowadzał nas po Piekarni i pokazywał różne linie produkcji. Zaskoczył nas wysoki poziom zakładu, który nie zalicza się do wielkich producentów ale działający na rynku bardzo prężnie dzięki olbrzymiemu zaangażowaniu właścicieli. Widząc trudy produkcji i dystrybucji na własne oczy oraz codzienne problemy w prowadzeniu firmy, która zatrudnia 100 os. a w sezonie jeszcze więcej, tym bardziej nasz chleb powszedni będzie się cieszył naszym szacunkiem.
Oprócz tego co widzieliśmy i usłyszeliśmy o pieczywie i słodkościach od pana Żelka, dzięki sponsorowanej przez niego naszej wizycie, zostaliśmy dodatkowo ugoszczeni słodkimi wyrobami oraz kawą i herbatą w ramach poczęstunku , w wybudowanym na terenie Piekarni na okolicznościowe uroczystości i różne konferencje – Domu Gościnnym „Na Zapiecku”.

fot. Organizator
Pana Wiesława Żelka wpisujemy na naszej stronie internetowej na listę „Naszych Darczyńców”. Dziękujemy.
Osobiście jadam chlebek od Żelka -jest bardzo dobry. Gdy jadę z zapowiedzianą wizytą w gości, zawsze proszą o WSPANIAŁY chlebek od Żelka.
Rzeczywiście w piekarniach stosują polepszacze, koncentraty, idą na ilość. Jakość to była za czasów starych piekarzy. Mi smakuje pieczywo z Piekarni w Pobierowie. W kiosku koło Neonetu, na Mickiewicza można kupić z tej piekarni pieczywo.
żelka pieczywo nie dobre glina bojzan ma o wiele lepsze
..ciekawe spędzenioe wolnego czasu..i dobrze..ale myślę że podobne wycieczki można by organizowac dla uczniów na poziomie szkoły podstawowej czy gimnazjalnej, jak najwiecej wyjazdów. .które mogą pomóc młodym ludziom w wyborze przyszłego zawodu..
Co na to sanepid ? Produkcja żywności, a tam wpuszcza się wycieczki, które mogą stanowić źródło groźnych patogenów chorobotwórczych, wirusów, bakterii, grzybów pleśniowych, prątków i czort wie jeszcze czego ? Dziękuję za pieczywko z groźną wkładką. Najlepszy dowód na załączonych zdjęciach dla służb sanitarno epidemiologicznych. Czekamy na zdecydowaną reakcje na takie praktyki.
Słodkie bułeczki jako bomba kaloryczna nie najlepiej służą w tym III wieku. Metabolizm jest już znacznie zmniejszony. Nadwaga, problemy z przeciążonymi stawami, cukrzyca insulino oporna mogą uprzykrzyć żywot emeryta. No chyba, że chce się wspomóc PO i ZUS wcześniejszą zmianą zameldowania na nową, chłodną kwaterę.
czekamy na zdjęcia z wycieczki do CPN
Zelek. .pracownicy mowi ze to sama chemia.. gdziepodzial sie mistrz W* z osiedla..??
Cóż za wydarzenie, UTW nie wie co robić z wolnym czasem. Wydarzenie na miarę stulecia, po prostu żenada jakby nie było w powiecie ciekawszych i ważniejszych problemów i tematów. Złota kaczka dla autora.
Bzdura. Nie ma lepszego pieczywa niż z piekarni pana Żelka.Od lat kupuję to pieczywo i nigdy się nie zawiodłam. Życzę powodzenia.
tego pieczywa nie da się jeść. Chłopie weź się za jakość a nie ilość. To są gnioty.
bojzan 10000 razy lepszyyyy smaczniejsze pieczywo nie na ilosc a na jakosc...
a nakrycie głowy gdzie, , , , , , , sanepid do dzieła
MOJA ZASADA: nie kupuję pieczywa od Żelka.
Ale Reklama Gumisia dobre...
Bojzan to jest pieczywko aż się chce jeść
A co oni szukają tam pracy jako wolontariusze, bo to dzisiaj modne
Masówka nic ciekawego.
pieczywo BOJZANA lepsze
bułki od BOJZANA lepsze zawsze świeże