W tym roku odwiedzający imprezę mieli okazję skosztować bardzo smacznej zupy pieczarkowej po szczecińsku. Do zupy, którą częstowali osobiście organizatorzy Targów Turystycznych Market Tour ustawiła się długa kolejka.
fot. Urząd Miejski w Międzyzdrojach
W dniach 12 – 13 maja już po raz 21-ty odbył się Piknik nad Odrą, wyjątkowa impreza plenerowa na Wałach Chrobrego w Szczecinie. Program imprezy obejmował: XXI Targi Turystyczne Market Tour (prezentacje regionów, miast i Gmin, a także biur podróży i obiektów noclegowych), Festiwal Wyrobów i Kuchni Regionalnych (promocja regionalnej kuchni i wyrobów województwa zachodniopomorskiego) oraz Wielkie Gotowanie (czyli gotowanie regionalnych przysmaków w garze o pojemności 2 500 litrów).
W tym roku odwiedzający imprezę mieli okazję skosztować bardzo smacznej zupy pieczarkowej po szczecińsku. Do zupy, którą częstowali osobiście organizatorzy Targów Turystycznych Market Tour ustawiła się długa kolejka.
fot. Urząd Miejski w Międzyzdrojach
Wśród wystawców było dużo producentów zdrowej żywności, można było spróbować tradycyjnie pieczonego chleba, wiejskiej kiełbasy, pysznych miodów. Były stoiska pełne roślin, kwiatów i drzewek dla miłośników zieleni i przydomowych ogródków.
fot. Urząd Miejski w Międzyzdrojach
Imprezie towarzyszył bogaty program imprez muzycznych – pokazy tańca towarzyskiego dzieci i młodzieży, występy zespołów ludowych i orkiestr dętych. Na tarasie Wałów Chrobrego wystawiono dla zwiedzających wystawę sztuki nowoczesnej, na której eksponaty ułożono z kompozycji kwiatowych.