Uczestnicy przygotowali wiele wykwintnych potraw. Komisja konkursowa miała trudny wybór, ponieważ wszystkie przygotowane przez uczestników specjały były bardzo smaczne i pięknie wyglądały.
fot. UM w Kamieniu Pomorskim
W Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych im. Stanisława Staszica w Kamieniu Pomorskim w dniu 8 marca br. odbyła się VII edycja konkursu „Kamień Pomorski w zmysłach”.
Uczestnicy przygotowali wiele wykwintnych potraw. Komisja konkursowa miała trudny wybór, ponieważ wszystkie przygotowane przez uczestników specjały były bardzo smaczne i pięknie wyglądały.
fot. UM w Kamieniu Pomorskim
Po długich naradach został jednak ogłoszony wynik. Pierwsze miejsce zajęli Bartłomiej Kulesza i Igor Gecke z klasy IV Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego za potrawę Słodki Ratusz. Nagrodę za zajęcie drugiego miejsca otrzymał Stefan Ślusarz z klasy IV TŻiGD za danie kresowe gołąbki w Kamieniu, natomiast trzecie miejsce przypadło Sebastianowi Marszałkowi z klasy III TŻiGD za potrawę przysmak Ottona.
Komisja doceniła również pozostałych uczestników konkursu którzy otrzymali wyróżnienia, są to:
Edyta Klimowicz i Agnieszka Piasecka, kl. I TŻiGD – „Kamieńskie Molo”
Karolina Wilk, kl. III TŻiGD - „Zrazy z Baszty”
Łukasz Michel i Daniel Szymaszek, kl. I Technikum Kucharskie – „Karp w zalewie”
Krystian Siedlecki, kl. III Kucharz Małej Gastronomi – „Śledź Steńki”