Aby wykonać Mazurka z przepisu Pani Irenki, zaopatrz się w następujące składniki:
- Na kruche ciasto:
2 szklanki mąki (pszennej, tortowej)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru pudru
3 żółtka
1 masło
- Na masę bakaliową:
3 białka
szczypta soli
1/4 szklanki cukru pudru
3 żółtka
1/4 szklanki cukru pudru
2 szklanki rodzynek
1 szklanka orzechów
1 szklanka migdałów
1/2 szklanki marcepanu
1/2 szklanki mąki
- Na polewę do napisu:
10 dag masła
4 łyżki cukru pudru
4 łyżki mleka
1 łyżka kakao
- Na lukier:
cukier puder + sok z cytryny
Piecz ciasto w 180 stopniach, góra/dół, przez przynajmniej 30min.
Życzymy powodzenia!
Pochwalcie się swoimi efektami, Wasze komentarze wiele dla nas znaczą!
Dziękujemy za oglądanie, lajkowanie i udostępnianie filmiku!
Dziękujemy Pani Irenie za zaangażowanie w nasz projekt kulinarny już trzeci raz!
Zapraszamy do udziału w projekcie przed kamerą! Masz zdolną babcię, mamę, tatę, dziadka...?
A może to Ciebie chwalą za wypieki, dania? Zgłoś się do nas!
Chętnych prosimy o kontakt z KDK (tel: 663980133)
Wesołych Świąt!
youtu.be/y75WSXfrDrw target=_blank>
youtu.be/y75WSXfrDrw
Kamieński Dom Kultury