Przygotuj:
Na biszkopt:
6 jaj
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
5 łyżek mleka
5 łyżek oleju
Na masę:
600 ml śmietany 36%
2x mascarpone
2 łyżki żelatyny
1 łyżka cukru pudru
Do dekoracji/ dodatki do masy:
dżem, czekolada, oreo, owoce, kinder bueno....
Do nasączenia: woda, sok wyciśnięty z pomarańczy.
Pani Agnieszka prowadzi funpage o swoich przygodach cukierniczych, możecie go obserwować na instagramie anielskie.torty A jeśli nie masz czasu na eksperymenty w kuchni lub chcesz mieć pewność, że tort będzie idealny - Pani Agnieszka zrobi go za Ciebie!
Zapraszamy do obejrzenia filmiku:
youtu.be/XmNc_w6gWPM
Osoby, które chciałyby pochwalić się swoimi umiejętnościami kulinarno-cukierniczymi, serdecznie zapraszamy do kontaktu z Kamieńskim Domem Kultury
Dziękujemy bardzo Pani Agnieszce za udział w projekcie!
Smacznego!
Kamieński Dom Kultury