ikamien.pl • Piątek [06.11.2020, 17:30:18] • Dziwnów

Sektor żywności w turystyce

Sektor żywności w turystyce

fot. Organizator

Miło nam poinformować, iż MDDP spółka akcyjna Akademia Biznesu sp. k., realizuje projekt pod nazwą: „Kompetencje dla Branży Turystycznej i sektora żywności wysokiej jakości” – zadania Anty-Covid. Jest on współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach II osi priorytetowej „Efektywne polityki publiczne dla rynku pracy, gospodarki i edukacji” Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020. Działanie 2.21 „Poprawa zarządzania, rozwój kapitału ludzkiego oraz wsparcie procesów innowacyjnych przedsiębiorstw”.

Projekt jest skierowany do mikro, małych, średnich i dużych przedsiębiorstw z sektora ŻYWNOŚCI WYSOKIEJ JAKOŚCI (PKD. C. 10) z siedzibą na terenie całej Polski. Proces rekrutacji trwa do 31.12.2020 roku. Wsparcie będzie realizowane do 31 marca 2021 roku.

Celem projektu jest podniesienie do końca marca 2021 roku, zgodnie z potrzebami przedsiębiorców, kompetencji w zakresie Rekomendacji Nadzwyczajnych Sektorowej Rady ds. kompetencji sektor żywności wysokiej jakości, mających na celu zapobieganie negatywnym skutkom pandemii w następujących obszarach tematycznych:

1. Dobre Praktyki Higieniczne GHP i HACCP w warunkach pandemii;
2. Organizacja sprzedaży i promocji w warunkach pandemii;
3. Zaopatrzenie surowcowe zakładu produkcyjnego w warunkach pandemii;
4. Magazynowanie i transport żywności i w warunkach pandemii;
5. Zarządzanie kryzysowe w przypadku wystąpienia zakażenia w zakładzie.

Rekomendowanymi formami wsparcia są SZKOLENIA. Więcej na ten temat można znaleźć w linku: KOMPETENCJE DLA TUTYSTYKI – SEKTOR ŻYWNOŚCI: kompetencjedlaturystyki.pl/sektor-zywnosci/. Kontakt email: zywnosc@akademiamddp.pl

Krzysztof Zawiliński / www.dziwnow.pl

Źródło: https://ikamien.pl/artykuly/33189/