Projekt jest skierowany do mikro, małych, średnich i dużych przedsiębiorstw z sektora ŻYWNOŚCI WYSOKIEJ JAKOŚCI (PKD. C. 10) z siedzibą na terenie całej Polski. Proces rekrutacji trwa do 31.12.2020 roku. Wsparcie będzie realizowane do 31 marca 2021 roku.
Celem projektu jest podniesienie do końca marca 2021 roku, zgodnie z potrzebami przedsiębiorców, kompetencji w zakresie Rekomendacji Nadzwyczajnych Sektorowej Rady ds. kompetencji sektor żywności wysokiej jakości, mających na celu zapobieganie negatywnym skutkom pandemii w następujących obszarach tematycznych:
1. Dobre Praktyki Higieniczne GHP i HACCP w warunkach pandemii;
2. Organizacja sprzedaży i promocji w warunkach pandemii;
3. Zaopatrzenie surowcowe zakładu produkcyjnego w warunkach pandemii;
4. Magazynowanie i transport żywności i w warunkach pandemii;
5. Zarządzanie kryzysowe w przypadku wystąpienia zakażenia w zakładzie.
Rekomendowanymi formami wsparcia są SZKOLENIA. Więcej na ten temat można znaleźć w linku: KOMPETENCJE DLA TUTYSTYKI – SEKTOR ŻYWNOŚCI: kompetencjedlaturystyki.pl/sektor-zywnosci/. Kontakt email: zywnosc@akademiamddp.pl
Krzysztof Zawiliński / www.dziwnow.pl