Sprawdziliśmy również umiejętności w rozgrywkach Rummikub oraz piłkarzyków stołowych.
fot. Organizator
Podczas tegorocznych ferii zimowych dzieci, młodzież jak również dorośli skorzystali z różnych form spędzania wolnego czasu. Zajęcia sportowe, turnieje przeplatały się z zajęciami kulinarnymi, warsztatami plastycznymi i krawieckimi. W pierwszym tygodniu ferii „Współcześni Rycerze” chwycili za szablę pod fachowym okiem Pani Anieli Sosnowskiej. Podczas warsztatów kulinarnych piekliśmy ciasteczka i gofry oraz smażyliśmy faworki.
Sprawdziliśmy również umiejętności w rozgrywkach Rummikub oraz piłkarzyków stołowych.
fot. Organizator
Ciekawostką tegorocznych ferii były również zajęcia, podczas których eksperymentowaliśmy i przeprowadzaliśmy różne doświadczenia, między innymi: Lawa lampa, chemiczne pompowanie balonów, malowanie na mleku, podnoszenie wody.
fot. Organizator
W środę 19 lutego w hali sportowej odbył się V Sołecki Turniej Tenisa Stołowego, w którym uczestniczyły dzieci, młodzież i dorośli. Zawody rozegrano w sześciu kategoriach:
Turniej Sprawnościowy dla najmłodszych, do lat 10, 11-14 lat, 15 – 18 lat, Open Kobiety, Open Mężczyźni.