Zajęcia zaczęły się od wykładu pt."Biochemia uzależnień, a następnie w czterech grupach odbyły się warsztaty dotyczące analizy organoleptycznej jajek pochodzących od kur różnego chowu i serów krowich, owczych i kozich.
fot. Organizator
W listopadowym klimacie członkowie SUTW w Kamieniu Pomorskim pojechali do Szczecina na kolejny wykład i warsztaty w ramach kończącego się projektu w Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym.
Zajęcia zaczęły się od wykładu pt."Biochemia uzależnień, a następnie w czterech grupach odbyły się warsztaty dotyczące analizy organoleptycznej jajek pochodzących od kur różnego chowu i serów krowich, owczych i kozich.
fot. Organizator
W laboratorium obserwowaliśmy warunki w jakich ścina się białko oraz obliczaliśmy ilość szkodliwych substancji w naszej codziennej diecie. Jak zwykle wszystkie te zajęcia dały nam wiele do myślenia i uczuliły na analizowanie składu i rodzaj kupowanej żywności.
fot. Organizator
Grażyna Paś