Pod jego opiek± uczniowie przygotowali:
Przek±ski:
Delikatny tatar z łososia z dodatkami i pieczywem własnego wyrobu
Sałatkę z kalafiora, jabłka i rukoli
Pastę z czarnej fasoli
fot. Organizator
W czwartek 19 maja 2016 roku Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych odwiedził półfinalista i finalista Kulinarnych Pucharów Polski w 2012, 2013, 2014 roku, zdobywca 1. miejsca w XII Ogólnopolskim Konkursie Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej w 2014 roku, absolwent naszego Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego z 2004 roku, wspaniały szef kuchni, Daniel Olas, który poprowadził warsztaty kulinarne dla uczniów klasy II i III Kucharz.
Pod jego opiek± uczniowie przygotowali:
Przek±ski:
Delikatny tatar z łososia z dodatkami i pieczywem własnego wyrobu
Sałatkę z kalafiora, jabłka i rukoli
Pastę z czarnej fasoli
fot. Organizator
Zupy:
Krem z kalafiora ze szparagami
Krem z papryki czerwonej z ciecierzyc±
Dania główne:
Filet z kurczaka z warzywami w bekonie na marchewce duszonej z ziołami
Wołowinę na rukoli z puree z marchwi oraz surówk± z selera z migdałami i rodzynkami
fot. Organizator
Desery:
Mus czekoladowy z pomarańczami
Ciasto czekoladowe z wi¶niami duszonymi
Katarzyna Andziulewicz