- To jest coś niezwykle oryginalnego. Jedynego w swoim rodzaju. Zostało zapisane jako unikatowy wyrób regionalny i dobro kulinarne- dodała Dorota Wellman.
fot. ikamien.pl
Firmę Ryby Natalii Zubowicz w Kamieniu Pomorskim odwiedził poszukiwacz kulinarnych specjałów Mikołaj Rey. Jak sam określił łosoś kiszony z Kamienia Pomorskiego to polska perła kulinarna.- Smakuje rewelacyjnie, jest to bardzo głęboki aromat rybny. Leży ponad miesiąc w marynacie oraz ziołach- zachwalał Mikołaj Rey.
- To jest coś niezwykle oryginalnego. Jedynego w swoim rodzaju. Zostało zapisane jako unikatowy wyrób regionalny i dobro kulinarne- dodała Dorota Wellman.
fot. ikamien.pl
Może być podawany zarówno na zimno, jak na ciepło. Można go kupić tylko i wyłącznie w Kamieniu Pomorskim.
- W niepozornej smażalni ryb u Państwa Zubowicz robi się naprawdę cuda- mówił Mikołaj Rey.
fot. ikamien.pl
Mikołaj Rey wypłynął w rejs w poszukiwaniu łososia. Niestety, pogoda niezbyt sprzyjała połowom. Właścicielka Natalia Zubowicz zaprezentowała jak przygotowuje się łososia. Zanim ryba trafi na stół leży przez dwie doby leży w solance. Następnie posypywana jest pieprzem, oraz mieszanką przypraw. Na koniec liść laurowy, a także duża ilość czosnku. Później taki łosoś trafia na miesiąc do chłodni.