ikamien.pl • Czwartek [26.02.2015, 16:34:42] • Kamień Pomorski

Ryby Zubowicz na Europejskiej Liście Dziedzictwa Kulinarnego

Ryby Zubowicz na Europejskiej Liście Dziedzictwa Kulinarnego

fot. Organizator

Mamy przyjemność poinformować, że firma Ryby Natalia Zubowicz została wpisana na Europejską Listę Dziedzictwa Kulinarnego. Regionalne Dziedzictwo Kulinarne jest siecią, której członkami są regiony z całej Europy. Wspólnym celem jest rozwój regionów poprzez regionalną żywność i tradycje kulinarne.

Ryby Zubowicz

Ryby Zubowicz to rodzinna firma z tradycjami założona w 1987 r. Zajmujemy się połowem ryb na Zalewie Kamieńskim. Złowione ryby wędzimy tradycyjnie oraz smażymy na miejscu w smażalni na terenie bazy rybackiej w Kamieniu Pomorskim. Przyrządzamy Łososia kiszonego - rybny specjał, który cieszy się dużym zainteresowaniem wśród turystów i mieszkańców. Wybieramy ryby najwyższej jakości i z nich przyrządzamy nasze wyroby korzystając jedynie z naturalnych składników i tradycyjnych receptur.

Więcej informacji na www.rybyzubowicz.pl

Ryby Zubowicz na Europejskiej Liście Dziedzictwa Kulinarnego

fot. Organizator

Łosoś kiszony

Smakosze ryb powinni spróbować Łososia kiszonego. Jest to oryginalny sposób przyrządzania surowego łososia, który jest przyprawiony własnoręcznie dobraną kompozycją polskich ziół, przypraw oraz czosnkiem. Przechowywany przez długi okres w odpowiednich warunkach, w niskiej temperaturze uzyskuje niepowtarzalny smak i aromat. Łosoś kiszony jest gotowym produktem spożywczym.

Ryby Zubowicz na Europejskiej Liście Dziedzictwa Kulinarnego

fot. Organizator

Kto raz spróbuje Łososia kiszonego nie zapomni jego wyjątkowego smaku i będzie chciał podzielić się nim z bliskimi. Termin ważności Łososia kiszonego to cztery miesiące!

Więcej informacji na www.lososkiszony.pl

Źródło: https://ikamien.pl/artykuly/13736/