POGODA

Reklama

Polityka prywatności i polityka cookies

Korzystanie z portalu internetowego www.ikamien.pl oznacza akceptację poniższych warunków Polityki Prywatności i Polityki Cookies.

§1

DEFINICJE

Portal - portal internetowy znajdujący się pod adresem www.ikamien.pl.

Administrator - iswinoujscie.pl Anita Ryfczyńska z siedzibą w Świnoujściu przy ul. Bohaterów Września 4.

Użytkownik - każdy podmiot przebywający na portalu i korzystający z niego.

Polityka - Polityka Prywatności i Polityka Cookies.

§2

POSTANOWIENIA OGÓLNE

  1. Niniejsza Polityka określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników, pliki Cookies, oraz inne technologie pojawiające się na portalu.
  2. W razie jakichkolwiek wątpliwości w zakresie postanowień niniejszej Polityki proszę kontaktować się z Administratorem poprzez adres e-mail kontakt@iswinoujscie.pl.
  3. Wszelkie dane osobowe i adresowe podane przez Użytkownika nie będą w jakikolwiek sposób udostępniane ani odsprzedawane osobom trzecim.
  4. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce, a każdego Użytkownika Portalu obowiązuje znajomość aktualnej treści Polityki.

§3

DANE OSOBOWE

  1. Administratorem danych osobowych Użytkownika jest Administrator.
  2. Użytkownik dobrowolnie podaje dane osobowe za pomocą formularzy znajdujących się na Portalu, o których mowa poniżej, w celach na jakie wskazują dane formularze.
  3. Użytkownikowi przysługuje, w każdej chwili, prawo dostępu do treści jego danych oraz możliwość ich poprawiania, sprostowania lub żądania ograniczenia ich przetwarzania. Zgoda Użytkownika może być w każdym czasie odwołana, co skutkować będzie usunięciem danych osobowych z bazy Administratora. Użytkownik ma prawo do przenoszenia jego danych osobowych i wniesienia skargi do Prezesa UODO.
  4. Wszelkie dane osobowe podane przez Użytkownika nie będą w jakikolwiek sposób udostępniane ani odsprzedawane osobom trzecim, żadnym innym podmiotom, ani poza obszar Unii Europejskiej.
  5. Dane Użytkownika będą przechowywane przez Administratora przez czas nieokreślony.
  6. Jeśli Użytkownik nie poda swoich danych osobowych to nie będzie mógł skorzystać z materiałów lub usług oferowanych przez Administratora w ramach formularzy znajdujących się na Portalu.
  7. Na Portalu mogą pojawiać się linki odsyłające do innych stron internetowych. Będą one otwierać się w nowym oknie przeglądarki lub w tym samym oknie. Administrator nie odpowiada za treści przekazywane przez te strony. Użytkownik zobowiązany jest do zapoznania się z Polityką lub regulaminem tych stron.
  8. Użytkownik podaje dane dobrowolnie.
  9. Dane osobowe Użytkownika są przechowywane i chronione z należytą starannością, zgodnie z wdrożonymi procedurami wewnętrznymi Administratora.
  10. Administrator Danych Osobowych niniejszym informuje, że nie powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dawniej ABI) i wykonuje samodzielnie obowiązki wynikające z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016, poz. 922, dalej jako "UODO").
  11. Podane przez Użytkownika dane osobowe będą wykorzystywane w celu i w zakresie wynikającym z udzielonych zgód.
  12. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych podanych przez Użytkownika stanowią:
    1. udzielona przez Użytkownika zgoda,
    2. wypełnienie prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez Administratora albo odbiorców danych, którymi są w szczególności marketing bezpośredni własnych produktów i usług.

§4

FORMULARZE

  1. Administrator stosuje dwa rodzaje formularzy w ramach Portalu:
    1. Formularz umożliwiający pozostawienie komentarzy. Podanie pseudonimu jest obowiązkowe. Wszelkie dane podajesz dobrowolnie i świadomie podejmujesz decyzję o ich ujawnieniu dla pozostałych Użytkowników Portalu. Dane te mogą zawierać dowolną informację pozwalającą na określenie Twojej osoby. Pamiętaj, że każda informacja, którą ujawnisz innym użytkownikom może być przekazana dalej, dlatego powinieneś zachować w tej kwestii szczególną rozwagę.
    2. Formularz umożliwiający zamieszczanie ogłoszeń o różnej tematyce. Podanie danych kontaktowych jest obowiązkowe. Wszelkie dane podajesz dobrowolnie i świadomie podejmujesz decyzję o ich ujawnieniu dla pozostałych Użytkowników Portalu. Informacje te mogą obejmować Twoje imię i nazwisko, adres email, Twoją lokalizację i numer telefonu kontaktowego. Pamiętaj, że każda informacja, którą ujawnisz innym użytkownikom może być przekazana dalej, dlatego powinieneś zachować w tej kwestii szczególną rozwagę.

§5

KOMENTARZE

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych przez Użytkowników Portalu. Administrator zastrzega sobie prawo do niezamieszczania komentarzy niezgodnych z regulaminem, o charakterze spamu, obraźliwych, zawierających wulgarne lub obraźliwe zwroty, treści niezgodne z prawem lub zawierające jakiekolwiek linki do innych stron.

§6

OGŁOSZENIA

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń zamieszczanych przez Użytkowników Portalu. Administrator zastrzega sobie prawo do niezamieszczania ogłoszeń niezgodnych z regulaminem.

§7

TECHNOLOGIE

  1. Administrator stosuje następujące technologie obserwujące działania podejmowane przez Użytkownika w ramach Portalu:
    1. Wbudowany kod Google Analytics - w celu analizy statystyk Portalu. Google Analytics korzysta z własnych plików cookies do analizowania działań i zachowań Użytkowników Portalu. Pliki te służą do przechowywania informacji, np. z jakiej strony Użytkownik trafił na bieżącą stronę internetową. Pomagają udoskonalać Portal.
  2. W celu korzystania z Portalu niezbędne jest posiadanie:
    1. Urządzenia z dostępem do sieci Internet
    2. Aktywnej skrzynki elektronicznej odbierającej wiadomości e-mail
    3. Przeglądarki internetowej umożliwiającej wyświetlanie stron www.

§8

WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI

  1. Administrator nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie treści zawartych na Portalu lub działania czy zaniechania podejmowane na ich podstawie.
  2. Wszystkie treści umieszczone na Portalu stanowią przedmiot praw autorskich Administratora, z wyłączeniem treści w których wyraźnie oznaczono innego właściciela tych praw. Administrator nie wyraża zgody na kopiowanie treści zamieszczonych na Portalu w całości lub części bez jego wyraźnej, uprzedniej zgody.

§9

POLITYKA PLIKÓW COOKIES

  1. Portal może zbierać informacje w sposób automatyczny.
  2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Portalu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Portalu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    1. dostosowania zawartości stron internetowych Portalu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Portalu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Portalu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  4. W ramach Portalu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  5. W ramach Portalu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    1. "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Portalu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Portalu;
    2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Portalu;
    3. "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Portalu;
    4. "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    5. "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  6. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Portalu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Portalu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  7. Administrator Portalu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Portalu.
  8. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl.

Powyższe fragmenty polityki Cookies chronione są prawami autorskimi, które przysługują IAB Polska i zostały zaczerpnięte ze strony www.wszystkoociasteczkach.pl.

■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl
■ Domek kempingowy spłonął w Dziwnówku. Pożar wybuchł w niedzielę po godzinie 3. W akcji gaśniczej uczestniczyło sześć zastępów strażaków. Jedna osoba potrzebowała pomocy ratowników pogotowia ■ Uwaga, mieszkańcy Świńca- nie będzie prądu ENEA informuje o planowanym wyłączeniu prądu 2018-10-15, w godzinach: 08:30 -14:00 w miejscowości Świniec ■ W powiecie kamieńskim kradną niemieckie samochody! Od początku roku skradziono 11 aut! ■ Korzystając z zaproszenia 50 słuchaczy kamieńskiego UTW pojechało w sobotę do Szczecina na Targi Seniora. Dwudniowa impreza zorganizowana przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny oraz Urząd Marszałkowski związana była z obchodami Dnia Seniora i Targami 60 +, na których wszyscy mogli skorzystać z wielu interesujących wykładów, spotkań, wykonać różne medyczne badania, zapoznać się z wieloma ciekawymi propozycjami dla Seniorów, obejrzeć wystawy związane z artystyczną działalnością członków naszych zachodniopomorskich Uniwersytetów III wieku. ■ Na prośbę mieszkańców, którzy usnęli azbest, a teraz zalega im na posesjach postanowiłem zapytać się wójta co dalej. Gmina posiada miejsca, w których mogłaby przechować ten niebezpieczny materiał, do chwili wywozu na utylizację - mówi w rozmowie z ikamien.pl radny Świerzna Waldemar Kaproń ■ W kamieńskim parku rozpoczęto wycinkę drzew, uzasadnianą przez władze względami bezpieczeństwa mieszkańców. Tymczasem jeden z Czytelników z Mamienia Pomorskiego uważa, że uwaga burmistrza powinna skierować się również na inne ulice, gdzie rosną drzewa zagrażające przechodniom ■ Na południowym - zachodzie i zachodzie kraju prognozowane są wzrosty temperatury maksymalnej powietrza do 30°C. Ponadto, w rejonach zachodnich i częściowo północnych w drugiej części dnia rozwinie się konwekcja burzowa z silnymi / bardzo silnymi porywami wiatru do 70-95 km/h. ■ W wypadku na drodze wojewódzkiej Rzewnowo – Golczewo śmierć poniosła pasażerka Mercedesa. Zderzenie skutera z samochodem około godz. 10.30 miało miejsce na drodze wojewódzkiej Rzewnowo – Golczewo. Jedna osoba poniosła śmierć na miejscu ■ Uwaga, mieszkańcy Dobropola, Piasków Wielkich i Sierosławia. Komunikat Dyrektora ZGK i M w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia dostarczanej przez wodociąg publiczny Dobropole, Piaski Wielkie i Sierosław ■ Wyczyścili konto bankowe nieświadomej starszej kobiety? Bez skrupułów wyczyścili konto bankowe nieświadomej kobiety z Domu Pomocy Społecznej w Śniatowie- pisze Dziennik Powiatu Kamieńskiego. -Policja prowadzi śledztwo w sprawie możliwości bezczelnego przywłaszczenia ponad 80 tysięcy złotych. Poszkodowaną ma być jedna ze starszych pensjonariuszek DPS w Śniatowie, która posiadała ponad 80 tysięcy złotych ze sprzedaży mieszkania w jednej ze wspólnot. Jak donosi dziennik, przestępstwa mogli dopuścić się członkowie najbliższej rodziny z gminy Międzyzdroje, którzy za pomocą znajomego notariusza mieli podstępnie uzyskać pełnomocnictwo od nieświadomej niczego starszej kobiety. Śledztwo w tej sprawie prowadzi kamieńska Policja pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Szczecinie ■ Do bardzo poważnego wypadku doszło na ulicy Słowiańskiej w Wolinie, gdzie rozpędzony motocyklista nie zdążył wyhamować i uderzył w samochód. Jak się okazuje, siła uderzenia była tak duża, że uderzone przez motocyklistę auto zatrzymało się na drzewie. Kierujący motocyklem cudem przeżył wypadek i został przetransportowany helikopterem do szpitala w Szczecinie ■ W barze "Rejs" wybuchł pożar w skutek którego spłonął pawilon usługowo - gastronomiczny. Zniszczeniu uległ także zaparkowany przy pawilonie samochód. Pechowa zaczął się poniedziałek w Międzyzdrojach. Pracownik ochrony przy Alei Gwiazd o godzinie 5 nad ranem zauważył pożar ciągu pawilonów usługowych. Natychmiast zadzwonił po straż ■ 19 strażaków wyciągało z dołu mężczyznę, który 6 września, około godziny 18.00 spadł ze stromej skarpy. Na szczęście, kilka minut wcześniej na szlaku prowadzącym wokół jeziora nieszczęśnik spotkał kobietę. To właśnie ona, gdy usłyszała przeraźliwy krzyk spadającego ze zbocza mężczyzny natychmiast powiadomiła służby ratownicze ■ Centralne Biuro Antykorupcyjne kontroluje spółkę Międzyzdrojski Rynek. Jak informuje Polska Agencja Prasowa agenci sprawdzają czy majątek gminy, który został wniesiony do w większości prywatnej spółki został odpowiednio zabezpieczony ■ Śmiertelny wypadek - 71-latka najpierw opalała się na plaży, potem szła wzdłuż torów i została potrącona przez lokomotywę ■ We wsi dożynki a w centrum Świerzna pożar domu! W dożynkową noc, około północy w płomieniach stanął opuszczony dom w centrum Świerzna (niedaleko Urzędu Gminy). Pierwsza do akcji przybyła Policja a następnie OSP Świerzno. Budynek został prawdopodobnie podpalony. Nie wiadomo czy w środku przebywali ludzie ■