POGODA

Reklama

Polityka prywatności i polityka cookies

Korzystanie z portalu internetowego www.ikamien.pl oznacza akceptację poniższych warunków Polityki Prywatności i Polityki Cookies.

§1

DEFINICJE

Portal - portal internetowy znajdujący się pod adresem www.ikamien.pl.

Administrator - iswinoujscie.pl Anita Ryfczyńska z siedzibą w Świnoujściu przy ul. Bohaterów Września 4.

Użytkownik - każdy podmiot przebywający na portalu i korzystający z niego.

Polityka - Polityka Prywatności i Polityka Cookies.

§2

POSTANOWIENIA OGÓLNE

  1. Niniejsza Polityka określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników, pliki Cookies, oraz inne technologie pojawiające się na portalu.
  2. W razie jakichkolwiek wątpliwości w zakresie postanowień niniejszej Polityki proszę kontaktować się z Administratorem poprzez adres e-mail kontakt@iswinoujscie.pl.
  3. Wszelkie dane osobowe i adresowe podane przez Użytkownika nie będą w jakikolwiek sposób udostępniane ani odsprzedawane osobom trzecim.
  4. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce, a każdego Użytkownika Portalu obowiązuje znajomość aktualnej treści Polityki.

§3

DANE OSOBOWE

  1. Administratorem danych osobowych Użytkownika jest Administrator.
  2. Użytkownik dobrowolnie podaje dane osobowe za pomocą formularzy znajdujących się na Portalu, o których mowa poniżej, w celach na jakie wskazują dane formularze.
  3. Użytkownikowi przysługuje, w każdej chwili, prawo dostępu do treści jego danych oraz możliwość ich poprawiania, sprostowania lub żądania ograniczenia ich przetwarzania. Zgoda Użytkownika może być w każdym czasie odwołana, co skutkować będzie usunięciem danych osobowych z bazy Administratora. Użytkownik ma prawo do przenoszenia jego danych osobowych i wniesienia skargi do Prezesa UODO.
  4. Wszelkie dane osobowe podane przez Użytkownika nie będą w jakikolwiek sposób udostępniane ani odsprzedawane osobom trzecim, żadnym innym podmiotom, ani poza obszar Unii Europejskiej.
  5. Dane Użytkownika będą przechowywane przez Administratora przez czas nieokreślony.
  6. Jeśli Użytkownik nie poda swoich danych osobowych to nie będzie mógł skorzystać z materiałów lub usług oferowanych przez Administratora w ramach formularzy znajdujących się na Portalu.
  7. Na Portalu mogą pojawiać się linki odsyłające do innych stron internetowych. Będą one otwierać się w nowym oknie przeglądarki lub w tym samym oknie. Administrator nie odpowiada za treści przekazywane przez te strony. Użytkownik zobowiązany jest do zapoznania się z Polityką lub regulaminem tych stron.
  8. Użytkownik podaje dane dobrowolnie.
  9. Dane osobowe Użytkownika są przechowywane i chronione z należytą starannością, zgodnie z wdrożonymi procedurami wewnętrznymi Administratora.
  10. Administrator Danych Osobowych niniejszym informuje, że nie powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dawniej ABI) i wykonuje samodzielnie obowiązki wynikające z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016, poz. 922, dalej jako "UODO").
  11. Podane przez Użytkownika dane osobowe będą wykorzystywane w celu i w zakresie wynikającym z udzielonych zgód.
  12. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych podanych przez Użytkownika stanowią:
    1. udzielona przez Użytkownika zgoda,
    2. wypełnienie prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez Administratora albo odbiorców danych, którymi są w szczególności marketing bezpośredni własnych produktów i usług.

§4

FORMULARZE

  1. Administrator stosuje dwa rodzaje formularzy w ramach Portalu:
    1. Formularz umożliwiający pozostawienie komentarzy. Podanie pseudonimu jest obowiązkowe. Wszelkie dane podajesz dobrowolnie i świadomie podejmujesz decyzję o ich ujawnieniu dla pozostałych Użytkowników Portalu. Dane te mogą zawierać dowolną informację pozwalającą na określenie Twojej osoby. Pamiętaj, że każda informacja, którą ujawnisz innym użytkownikom może być przekazana dalej, dlatego powinieneś zachować w tej kwestii szczególną rozwagę.
    2. Formularz umożliwiający zamieszczanie ogłoszeń o różnej tematyce. Podanie danych kontaktowych jest obowiązkowe. Wszelkie dane podajesz dobrowolnie i świadomie podejmujesz decyzję o ich ujawnieniu dla pozostałych Użytkowników Portalu. Informacje te mogą obejmować Twoje imię i nazwisko, adres email, Twoją lokalizację i numer telefonu kontaktowego. Pamiętaj, że każda informacja, którą ujawnisz innym użytkownikom może być przekazana dalej, dlatego powinieneś zachować w tej kwestii szczególną rozwagę.

§5

KOMENTARZE

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych przez Użytkowników Portalu. Administrator zastrzega sobie prawo do niezamieszczania komentarzy niezgodnych z regulaminem, o charakterze spamu, obraźliwych, zawierających wulgarne lub obraźliwe zwroty, treści niezgodne z prawem lub zawierające jakiekolwiek linki do innych stron.

§6

OGŁOSZENIA

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń zamieszczanych przez Użytkowników Portalu. Administrator zastrzega sobie prawo do niezamieszczania ogłoszeń niezgodnych z regulaminem.

§7

TECHNOLOGIE

  1. Administrator stosuje następujące technologie obserwujące działania podejmowane przez Użytkownika w ramach Portalu:
    1. Wbudowany kod Google Analytics - w celu analizy statystyk Portalu. Google Analytics korzysta z własnych plików cookies do analizowania działań i zachowań Użytkowników Portalu. Pliki te służą do przechowywania informacji, np. z jakiej strony Użytkownik trafił na bieżącą stronę internetową. Pomagają udoskonalać Portal.
  2. W celu korzystania z Portalu niezbędne jest posiadanie:
    1. Urządzenia z dostępem do sieci Internet
    2. Aktywnej skrzynki elektronicznej odbierającej wiadomości e-mail
    3. Przeglądarki internetowej umożliwiającej wyświetlanie stron www.

§8

WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI

  1. Administrator nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie treści zawartych na Portalu lub działania czy zaniechania podejmowane na ich podstawie.
  2. Wszystkie treści umieszczone na Portalu stanowią przedmiot praw autorskich Administratora, z wyłączeniem treści w których wyraźnie oznaczono innego właściciela tych praw. Administrator nie wyraża zgody na kopiowanie treści zamieszczonych na Portalu w całości lub części bez jego wyraźnej, uprzedniej zgody.

§9

POLITYKA PLIKÓW COOKIES

  1. Portal może zbierać informacje w sposób automatyczny.
  2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Portalu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Portalu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    1. dostosowania zawartości stron internetowych Portalu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Portalu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Portalu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  4. W ramach Portalu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  5. W ramach Portalu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    1. "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Portalu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Portalu;
    2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Portalu;
    3. "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Portalu;
    4. "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    5. "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  6. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Portalu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Portalu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  7. Administrator Portalu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Portalu.
  8. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl.

Powyższe fragmenty polityki Cookies chronione są prawami autorskimi, które przysługują IAB Polska i zostały zaczerpnięte ze strony www.wszystkoociasteczkach.pl.

■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl
■ Świnoujście: W związku z kolejnym znalezieniem niewybuchu z okresu II Wojny Światowej i jego neutralizacją, odcinek akwenu Szczecin-Świnoujście zostanie zamknięty. Kapitanat Portu Szczecin przesłał Komunikat Kapitana Portu dotyczący zamknięcia akwenu oraz wstrzymania ruchu statków wchodzących i wychodzących do/z portu Szczecin w dniu 27 stycznia 2020 r. Kapitan Portu Szczecin informuje, że w dniu 27 stycznia 2020 r. (poniedziałek) w godzinach od 08.00 do 11.00 w Porcie Szczecin w rejonie Bazy Oznakowania Nawigacyjnego w Szczecinie na 60.89 km toru wodnego Świnoujście — Szczecin, odległość od osi toru 61,58 m na zachód (pozycja geograficzna F53028 2.878 N X-014036 6.227 E) odbędzie się neutralizacja przedmiotu niebezpiecznego z okresu II wojny światowej przez 8 Flotyllę Obrony Wybrzeża ■ Pierwszy etap Bałtyckiej Odysei, który wystartował w sobotę – 18 stycznia o godzinie 9.00 w Świnoujściu przy latarni morskiej, jest za nami. Każdy woluntariusz dostał worki i rękawice. Na starcie akcji pojawiła się też grupa wolontariuszy, którzy jako pierwsi zadeklarowali udział we wszystkich etapach akcji! W ten weekend Woliński Park Narodowy jest gospodarzem wyjątkowej akcji. Znany ekolog i podróżnik Dominik Dobrowolski wspólnie z wolontariuszami z całej Polski wyruszył w niezwykły marsz ■ KAMIEŃ POMORSKI: W związku z nieuwzględnieniem przez Burmistrza Kamienia Pomorskiego stanowiska Klubu Radnych Nasza Gmina dotyczącego prywatyzacji spółki PGK Eksploatacja Sp. z o.o. z siedzibą w Mokrawicy 14, Klub Radnych Nasza Gmina podjął uchwałę o rozwiązaniu Klubu z dniem 13.01.2020 r. Radni: Jadwiga Cuber, Jacek Golusda, Bogdan Klamborowski, Anna Kowalska, Barbara Majcher, Bożena Mundziakiewicz, Michał Sadowski, Jacek Socha, Mateusz Stodulski ■ Sztab WOŚP Świerzno dziękuje wszystkim, którzy pomogli w organizacji. Kochani za nami Pierwszy Świerznowski Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Dziękujemy Wolontariuszom,Zespołom , Strażakom OSP Świerzno i OSP Gostyń, wszystkim osobom, które przyczyniły się do organizacji i przebiegu Letniej Zadymki w środku zimy. Sztab nr #5775 zebrał 19 783,89 zł + 161,97 € DZIĘKUJEMY!!! ■ Wiedzieli wszyscy poza Burmistrzem? Ciekawe odpowiedzi Kuryłły na pytania radnych. Burmistrz twierdzi, że nie wiedział o powołaniu Spółki PGK Eksploatacja. Zapowiada podjęcie działań w sprawie. Tymczasem od powołania Spółki minął prawie rok, od sprzedaży udziałów ponad pół roku. O sprawie co najmniej od czerwca 2019 wiedziała Rada Nadzorcza gminnego PGK. Dlaczego nikt nie poinformował Kuryłły? Na sesji w dniu 20 grudnia 2019 roku radni pytali burmistrza o Spółkę PGK Eksploatacja. Pytania zadawała zarówno radna opozycyjna Monika Kosińska jak i członek rządzącej koalicji Jacek Golusda ■ Tragiczny wypadek w Laskach koło Wolina. W Laskach niedaleko Wolina, 7 stycznia po godzinie 10.00 doszło do tragicznego wypadku. Samochodem, w stronę Kamienia Pomorskiego, podróżowały dwie starsze osoby. Małżeństwo w wieku 69 lat. Około 400 metrów za Laskami na łagodnym łuku drogi, Nisan Micra uderzył w przydrożne grube drzewo. Reanimacja trwała około godziny, ale niestety obrażenia były na tyle duże że nie udało się uratować życia podróżujących samochodem ■ W niedzielę rano w miejscowości Żółcino doszło do wybuchu gazu w jednym z domów mieszkalnych. Na miejsce przyjechały jednostki straży pożarnej, policjanci i ratownicy medyczni. Budynek zabezpieczono, ale prawdopodobnie nie nadaje się do użytku. Przed godziną 8.00 strażacy interweniowali w Żółcinie, gdzie miał miejsce wybuch gazu w mieszkalnym budynku. Przyjechały jednostki straży pożarnej: PSP z Kamienia Pomorskiego, OSP Jarszewo, OSP Trzebieszewo. Na miejscu jest także policja oraz ratownicy medyczni. Dwie osoby są poszkodowane, zajmują się nimi ratownicy medyczni. Dom prawdopodobnie nie będzie nadawał się do użytku, ma popękane ściany ■ Pierwsze urodzone dziecko w Polsce w roku 2020 to międzyzdrojanin który na świat przyszedł... w Świnoujściu ■ Niechaj spełnią się życzenia, kiedy roczek cyfry zmienia! Nawet się nie obejrzeliśmy, a już czas otworzyć nowe kalendarze! Wszystkim Wam życzymy abyście odkryli w nich jak najwięcej dat, które warto będzie zapamiętać! I, aby lista spełnionych marzeń była w nadchodzących miesiącach znacznie dłuższa od tej, którą zamknęliśmy w nieaktualnych już terminarzach.Niechaj czterdziestolatkowie poczują energię jakby mieli 2 razy po 20 bo tak przecież wita nas Nowy 2020 rok. Niechaj nadchodzące dni rozwiążą Wam wszystko co wydawało się dotąd nie do rozwiązania i spełnią życzenia, które traktowaliśmy dotychczas jak „szóstkę w Lotto - nie do trafienia. I tylko szczęście, niech nic innego Wam się nie trafia! Niechaj przyjaciele Was nie zawodzą, fortuna sprzyja, zdrowie nie opuszcza! Szczęśliwego Nowego Roku życzy Wam redakcja iswinoujscie.pl - portalu na, który możecie liczyć w kolejnym roku! źródło: www.ikamien.pl ■ Podczas świąt ratownicy medyczni interweniowali 29 razy - W Wigilię i święta w Kamieniu Pomorskim stacjonowały dwa zespoły ratownictwa medycznego. W okresie świątecznym interweniowały 29 razy. Najczęściej ratowników medycznych wzywano do pacjentów z dolegliwościami żołądkowymi, do osób, które nadużyły alkoholu i do osób z drobnymi urazami. Wśród pacjentów z najpoważniejszymi dolegliwościami był dorosły mężczyzna z problemami kardiologicznymi i jedno dziecko, które z silnym bólem brzucha zostało przewiezione do szpitala w Szczecinie - informuje Paulina Targaszewska rzecznik prasowy WSPR w Szczecinie ■ W rejonie Barnisławic zaginęła suka. Właściciele zaginionej suki proszą o pomoc w jej odnalezieniu. - Suczka rasy gończy słowacki zaginęła ok. godz 12.00 21 grudnia w okolicach wsi Barnisławice, Imno (ok. 2km od Golczewa). Prosimy o kontakt z numerem 888 360 400 ■ Zaginiony! Dariusz Trychta, 57 lat, zam. gmina Dziwnów. Ww. w dniu 5 grudnia 2019 r. (czwartek), około godziny 6:30 wyszedł z domu w miejscowości Międzywodzie i udał się na przystanek autobusowy z zamiarem wyjazdu do Szczecina. Od tamtej pory nie ma z nim kontaktu.Jeśli posiadają Państwo informację na temat zaginionego, prosimy o kontakt z Komendą Powiatową Policji w Kamieniu Pomorskim ■ Rząd chce zabrać miliony uzdrowiskom. Protest samorządowców. Do tej pory środki z opłaty uzdrowiskowej trafiały do budżetów gmin, które mają status uzdrowiska. Na Pomorzu Zachodnim: Kołobrzeg, Świnoujście, Kamień Pomorski, Połczyn-Zdrój i Dąbki. Gminy przeznaczają te środki na inwestycje, które są konieczne do utrzymania statusu uzdrowiska, inwestują w infrastrukturę turystyczną - promenady czy parki zdrojowe.- Uważam tą decyzję za przejęzyczenie i proszę rządzących aby się powstrzymali od tego typu działań – apelował Stanisław Kuryłło, burmistrz Kamienia Pomorskiego ■ Jedni z najbardziej znanych w Polsce i na świecie świnoujścian Elżbieta i Krzysztof Nakliccy ofiarami wypadku. Pani Elżbieta nie żyje, jej mąż walczy o życie w szpitalu ■ Olgierd Geblewicz – „Rząd PiS zabierze pieniądze uzdrowiskom” ■ Czy podobne sceny jak te ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Kamieniu Pomorskim mogą się rozgrywać w innych szkołach? Do eskalacji konfliktów dochodzi poprzez zaniedbanie – słyszymy głosy z innych gmin powiatu. Zobaczcie, jak z agresją uczniów walczą w gminach Dziwnów i Wolin ■ Zakończyła się akcja podniesienia i wywozu brytyjskiej lotniczej miny morskiej. Waży 900 kg, a samego materiału wybuchowego ma ponad 400 g. Okręt z tym niebezpiecznym obiektem jest już poza główkami świnoujskiego portu w drodze na poligon morski, gdzie mina zostanie zneutralizowana ■ Awaria jest możliwa w każdej oczyszczalni. Czasem przez mieszkańców. Z kanalizacji wyciągaliśmy już chyba wszystko - przyznaje Sebastian Mamzer, prezes Zakładu Wodociągów i Kanalizacji w Dziwnowie. Pracownicy Zakładu znajdowali w niej między innymi pojemniki, ubrania, 100 m kwadratowych siatki rybackiej, folie, podpaski czy prezerwatywy. Czy podobna awaria oczyszczalni ścieków jak ta w Warszawie mogłaby się zdarzyć w Waszym Zakładzie? Sebastian Mamzer, prezes Zakładu Wodociągów i Kanalizacji w Dziwnowie: Tak. Taka awaria może wystąpić praktycznie w każdej oczyszczalni ścieków w Polsce ■ Pod koniec października rozpoczęły się prace pogłębiarskie na torze podejściowym do portu w Dziwnowie. - Wykonawca, Przedsiębiorstwo Robót Czerpalnych i Podwodnych Sp. z o.o. z Gdańska, wybierze z dna toru i odłoży na klapowisko morskie ponad 19 tys. metrów sześciennych urobku – informuje Ewa Wieczorek, rzecznik prasowy Urzędu Morskiego w Szczecinie. Koszt robót to ok. 813 tys. złotych. Mają się zakończyć w połowie listopada ■ Międzyzdroje: Na 102. koło oczyszczalni ścieków w Międzyzdrojach doszło do kolizji dwóch samochodów osobowych. Kierowca audi zatrzymał się prze pasami do Netto, ale jadąca na nim kobieta z volkswagena nie zdążyła i najechała na na tył samochodu. ■ W Wapnicy 4 listopada około godziny 17:00 strażacy na ulicy Okrągłej brali udział w akcji gaszenia domu jednorodzinnego, w którym paliło się poddasze. Mieszkańcy i sąsiedzi próbowali ugasić budynek. Kiedy stwierdzili, że to jest niemożliwe , zaczęli ratować dobytek. Z domu ewakuowano wszystkich mieszkańców i psy ■ Przewodniczący Rady Miejskiej Jan Węglorz, uprzejmie informuje, że zmianie uległ termin najbliższej sesji Rady Miejskiej w Międzyzdrojach. Zaplanowana na dzień 7 listopada sesja została przełożona na 15 listopada 2019 roku ( piątek) o godz.12.00 w sali konferencyjnej Urzędu Miejskiego w Międzyzdrojach. Za zmiany przepraszamy ■ Woliński Park narodowy serdecznie zaprasza młodzież szkolna, dzieci, grupy zorganizowane, turystów indywidualnych oraz wszystkich chętnych na zajęcia przyrodnicze z edukacji leśnej na plenerowej ścieżce edukacyjnej Leśne Wzgórze WPN. Ścieżka została zrealizowana wspólnie z Partnerem projektu - Operatorem Gazociągów Przesyłowych GAZ-SYSTEM S.A. Zajęcia prowadzimy w poniedziałki od 10.00 do 14.00. na terenie Muzeum Przyrodniczego WPN, przy ul. Niepodległości 3 w Międzyzdrojach ■ Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Kamieniu Pomorskim ogłasza zapisy do XXI edycji rozgrywek Kamieńskiej Amatorskiej Ligi Futsalu (KALF). Tegoroczna rywalizacja rozpoczną się w niedzielę, 17 listopada 2019 roku ■ W dniach 15 – 16 października 2019 r. w Międzyzdrojach odbyła się już druga konferencja, w ramach projektu pod nazwą „Korelacja identyfikacji i zwalczania transgranicznych powiązań terrorystycznych i przestępczych w obszarze badań genetycznych i informatycznych” ■ Nadleśnictwo Rokita przy współpracy z Gminą Golczewo zorganizowało akcję pn. „Jedno dziecko - jedno drzewo”. W Golczewie w dniu 10 października rodzice dzieci urodzonych w tym roku w okresie od stycznia do sierpnia mogli posadzić drzewa ■ Policjanci CBŚP i szczecińscy prokuratorzy proszą o kontakt osoby pokrzywdzone przez członków rozbitej zorganizowanej grupy przestępczej. Grupa działała w latach 2014-2018 w Kamieniu Pomorskim i jego okolicy. Jej członkowie zajmowali się głównie przestępczością narkotykową, ale rozliczenia finansowe prowadzili w sposób bardzo brutalny. Na swoim koncie mogą mieć porwania, pobicia, wymuszenia rozbójnicze, uszkodzenia mienia i wiele innych ■